Gránátalma és borbolya

Rózsavizes panna cotta

A panna cotta Észak -Olaszországból származó desszert,melyet magas zsírtartalmú tejből és tejszínből  készítenek. Ebben a nyári nagy melegben ,nyugodtan kínálhatjuk fagylalt helyett. Az ízek garmadája végtelen,a fantáziánkra van bízva milyen ízesítéssel rukkolunk elő. És csak hab a tortán,hogy könnyen elkészíthető.

Nem kell sütni,csak keverünk-kavarunk,betesszük a hűtőbe,s mire térülünk-fordulunk,kész is.

 

 

 

 

 

 Ezúttal,az egyik kedvenc perzsa alapanyagom – rózsavíz hozzáadásával- rózsaízű panna cottát készítettem. A desszert rózsaszín színét a hozzáadott rózsasziruptól kapta. Ha nem tudnátok beszerezni,akkor használjatok helyette ételszínezéket. 

Rózsavizes panna cotta

Hozzávalók:

250ml 30 %zsírtartalmú tejszín

 

250g mascarpone

2ek rózsavíz

1ek.rózsaszirup(a rózsaszín szín miatt) mivel a szirup rengeteg cukrot tartalmaz,ennek függvényében ,szájízetek szerint adhattok még hozzá cukrot. Én még 1 tk.xilitet adtam  pluszban hozzá. Ha ételfestékkel színeznétek,akkor 2 ek.cukor elegendő hozzá.

1 tasak expressz zselatin

A díszítéshez rózsaszirmok,rózsabimbók.

Elkészítés:

A tejszínt lábosba  öntjük. Beleöntjük a cukrot,alaposan elkeverjük, míg a cukor felolvad és folytonos keverés mellett felforraljuk.  Levesszük a tűzről. Beleöntjük a zselatint,és  továbbra is keverjük míg kissé meghűl. Hozzáöntjük a rózsavizet és a rózsaszirupot,majd belekeverjük a mascarponét. Alaposan keverjük el,nehogy csomós legyen. Öntsük formákba,tegyük be a hűtőbe néhány órára,míg a kívánt állagot elnyeri.

 

 

 

Szárított damaszkuszi rózsaszirmokkal díszítsük.

Drága Olvasóm! Köszönöm,hogy benéztél! Várlak legközelebb is! Ha a Facebookon jársz,ott is nézz be hozzám! 🙂

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!