Gránátalma és borbolya

Rebarbarás marharagu-Khoresh Rivas

Megint egy ragut ajánlok,  több okból is. Először is, mert tart még a rebarbara szezon, érdemes hát kihasználni ! Másodszor pedig azért, mert a perzsa konyha egyik  alapvető tartóoszlopa  a Khoresh. Rendkívül népszerű étel, és valamelyik változata mindig megtalálható az asztalon. Természetesen az elmaradhatatlan, sáfránytól sárgálló és illatozó főtt rizs(chelow) kíséretében.

A rebarbarás marharagu nem jó. A rebarbarás marharagu lenyűgöző. A feldarabolt rebarbara, a puha marhahússal , a menta és a petrezselyem aromájával tökéletes harmóniában alkot egységet.  Hívogató, ínycsiklandó. Próbáljátok ki! 

Elkészítése majdhogynem egyezik a zelleres marharaguéval,http://granatalmaesborbolya.cafeblog.hu/2016/02/18/zelleres-marharagu-khoresht-karafs/ azzal a különbséggel, hogy a feldarabolt rebarbarát nem kell lepirítani, illetve kerül bele némi cukor , a rebarbara savanyú ízét ellensúlyozandó. 

Rebarabarás marharagu

Hozzávalók:

50 dkg marhahús kisebb darabokra vágva

1 nagyobb fej salátahagyma aprítva

4 gerezd fokhagyma zúzva

5 -6 db rebarbara, megtisztítva, feldarabolva

1 t.k őrölt kurkuma

só, őrölt fekete bors

1 nagy csokor petrezselyem zöld apróra vágva

1 nagy csokor menta levél apróra vágva

1 e.k forrázott sáfránylé

1 e.k cukor

a főzéshez olívaolaj

1/2 t.k őrölt gyömbér(elhagyható)

forróvíz

Muzsika:  Lara Fabian- You ‘re Not From Here(  Csak.  Mert.  Gyönyörű…..jól telesírtam  a ragut…)

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edényben olívaolajat hevítünk, aranysárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, egy percig kevergetve pirítjuk.
  2. Beletesszük a marhahúst, kevergetve pirítjuk, míg szép barna lesz. (10 perc)
  3. ízesítsük a kurkumával, gyömbérrel, sáfránnyal, borssal.
  4. Öntsük fel annyi forróvízzel, amennyi ellepi.  Fedjük le, mérsékelt tűzön, 50 percig főzzük.
  5. Ha a hús megpuhult, mehet bele a petrezselyem és a menta.   Ha szükséges, öntsünk még hozzá forróvizet.Újabb 30 perc főzés következik. 
  6. És legvégül mehet bele a rebarbara. Most ne hagyjuk magára, 10 perc főzés elég a rebarbarának, ellenkező esetben szét fog esni és nem lesz szép a végeredmény!
  7. Kóstoljuk meg,   ízesítsük a cukorral. Ha szükséges sózzuk  is .

 

Sáfránytól sárgálló és illatozó, főtt rizzsel tálaljuk.

Nooseh Jaan!

Drága Olvasóm! 

Köszönet érte , hogy itt voltál, várlak legközelebb is! A Facebookon is nézz be hozzám és lájkold bátran az oldalt, ne fogd vissza magad!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!